Kutuurikeskuse erinevatel sündmustel võidakse pildistada ja filmida.

Fotosid ja videosid võidakse salvestada ning avalikustada kultuurikeskuse kalendris eesmärgiga jagada teavet Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuses toimuvate sündmuste kohta.

Fotosid ja videosid võidakse kasutada Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuse reklaammaterjalide (plakatite, treilerite jms) koostamisel. 

NAKS Festival: Kellerteater "Õuduste kool"

02.
november
neljapäev
2023
Kell 11:00
Üritus toimub järgnevatel aegadel:
02. november kell 11:00
03. november kell 11:00

Eri vanustes lapsi on läbi aegade paelunud õuduslood. Kes ei teaks kaasaegse lastefolkloori lugusid mustast-mustast kindast kes juba liigub su tänaval su musta toa poole… Sellistest lihtsakoelistest lugudest, mida räägitakse siis kui lapsed magamistoas omapäi jäävad, on saanud inspiratsiooni ka raamatu „Õuduste kool” autor Grigori Oster, kes meil on tuntud ka kui animafilmide “Harjutused sabale” ja “38 papagoid” stsenarist.

Autori kooliga seotud õuduslood on vaimukad ja naljakad. Need lühikesed lood viivad meid koos õppimise deemoni, nõiutud võimlemisriista, sõna otses mõttes verejanulise tahvlikäsna, kummitava koristaja ja paljude teiste tegelastega 70-ndate aastate nõukahõngulisse kooli, kus totaalne reeglistik ja iganenud haridussüsteem loovad keskkonna mis on absurdne ja kus toimuv õudus on pigem jabur.„Õuduste kooli” lavastus on pigem õudusfilmi klišeesid sisaldav paroodia, kui tõsimeelne õudukas, et praegune noor vaataja mõistaks, et ka meid ümbritsevat muutuvat ja ebakindlat maailma, millest meedia jutustab meile hulgaliselt nn. hirmu-ja-õuduslugusid, on tervislik aeg-ajalt vaadelda läbi huumori, absurdi ja irooniaprisma. Kui suudad “kolli” üle naerda, ei paistagi ta enam nii hirmus.

 

Vanusele 8+
Pikkus 1 tund

Dramatiseering ja lavastus:  Virko Annus

Kunstnik: Britt Urbla Keller

Valguskunstnik: Rene Topolev

Helilooja: Andrus Kanter

Tõlkinud: Ilona Martson

Laval: Tarmo Männard

Toimumisaeg- ja koht: N, 02.11 ja R 03.11 kl 11.00 Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuse ovaalsaal

Osta pilet: