Muud sündmused

Valga-Valka Kaksiklinna Festival

10.
juuni
neljapäev
2021
kuni 13. juuni

Valga linna 437. sünnipäeva pidustused 10.-13.juuni 2021

10.-13. juuni Valga linna 437. sünnipäeva tähistamiseks aardejaht „Otsi & leia“. Valga vald kutsub aardejahile ehk Otsi & Leia. Valga linnas ja vallas on peidus aarded, vihjed aarete asukoha kohta laekuvad igal täistunnil (kell 12, 13 ja 14) Valga Avatud Noortekeskuse ja Valga valla Facebooki lehel, iga aarde kohta anname 3 vihjet. Leitud aardega saada pilt valgaank@gmail.com või Valga Avatud Noortekeskuse Facebooki. Lisainfo valgaank@gmail.com või telefonil 506 8250

Neljapäeval, 10. juunil

■ kell 10 vallavanema Monika Rogenbaumi vastuvõtt parimatele koolilõpetajatele ja ainetundjatele ning neid juhendanud õpetajatele Valga kultuuri- ja huvialakeskuses (kutsetega).

■ kell 17 Eesti Vabariigi Taasiseseisvumisele pühendatud rändnäituse „Tähelepanu! 1991 Start!“ avamine Vabaduse tänaval. Augustis täitub 30 aastat Eesti Vabariigi Taasiseseisvumisest. Valga näitusel on väljas videode ja fotodena Valga inimeste lood.

■ kell 18 Avatud loomeinimeste ühisnäitus Valga kultuuri- ja huvialakeskuses. 

kell 19 Ühislaulmine „Konnaoja krooks“ Valga kultuuri- ja huvialakeskuse esisel platsil. Laulge kaasa stiilis meelelahutusüritus, mida veab legendaarne saatejuht ja laulja Reet Linna. Üllatusesineja.

 

Reedel, 11. juunil - Valga linna 437. sünnipäev

■ kell 13 August Gailiti nimelise novelliauhinna üleandmine Säde pargis Nipernaadi kuju juures. Auhind määratakse eesti autorile kõige gailitlikuma novelli eest, kus on kas fantaasiarikkust, seiklushimulisi ja romantilisi tegelasi, maaliline kujutamislaad või on novellil lüüriline alatoon. Auhinda antakse välja alates 2009. aastast. Sellel aastal saab auhinna Lauri Sommer novelli "Pärlipyydjad" eest. Meeleolukas kultuuriprogrammis astuvad üles muusikalises ja sõnalises võtmes näitleja Imre Õunapuu ja Stand-up koomik Karl-Alari Varma. Intriigi loob Eesti Noorsookirjanduse Ühingu väitlus teemal "Kuupeale see kohustuslik kirjandus."

■ kell 16 ja 18 Valga linnaekskursioon giidiga (eesti keeles). Kogunemine Valga Muuseumi hoovis. Palume ette registreerida priit@valgamuuseum.ee, tel 766 8863.

■ kell 19 Sünnipäeva kontsert Valga Jaani kirikus, kus tähistatakse Valga linna 437. sünnipäeva. Antakse üle aukodaniku tiitel. Kontserdil saadud annetustulu läheb Valga Jaani kiriku remonditööde toetuseks.

■ kell 21 Jõekääru kontsert Pedeli poolsaarel. Valgas toimuv Jõekääru kontsert on suve suurim vabaõhukontsert piirkonnas. Käesoleval aastal toimub kontsert juba kümnendat korda, seega on tegemist traditsioonilise ja publiku poolt oodatud sündmusega.

Kontserdi toimumise koht on väga eriline, nimelt toimub kontsert läbi linna voolava Pedeli jõe poolsaarel. Unikaalne kontserdi koht asub linna tsentrumis, kuid samas on tagatud privaatsus. Poolsaart ümbritsev vesi, jõelainetel ujuvad küünlad, imeline akustika ja võimas muusika – loovad fantastilise ja kordumatu keskkonna.

Käesoleva, juubeliaasta kontserdi formaat erineb pisut eelnevatest. Üles astub kaks ülivõimast ja eripalgelist bändi – METSATÖLL ja DAGAMBA.

Kooslus ilmestab suurepäraselt Valga-Valka piirilinnade omapära. Nii ongi mõlemat riiki esindamas kaks fantastilist bändi, neist üks Eestist ja teine Lätist. Pilet 15 € müügil Piletilevis, lapsed kuni 7 a. tasuta.

 

Laupäeval, 12. juunil

           ■ kell 11 ja 13 Valga Muuseumi ekspositsioonis  eestikeelne giidituur. Palume ette

            registreerida priit@valgamuuseum.ee või telefonil 766 8863

kell 11 Valgamaa talimängude 3x3 korvpallivõistlus Priimetsa kooli tänava-korvpalli väljakul.

kell 13-15 Rattaorienteerumis võistlus „Valga seiklus ratastel” Valga linna tänavatel. Algus ja lõpp Valga Spordihoone juurest. Eelregistreerimine võistluspäeval kuni kella 10.00ni. Lisainfo: valgaank@gmail.com, tel 506 8250. Vaata võistluste juhendit ja registreerimisvormi www.valga.ee.

kell 15.30 interaktiivne arutelu "Minu ehitatud Eesti" 

kell 19 Maria Listra & Reigo Tamme kontsert Valga Jaani kirikus. Pilet 5 € müügil kohapeal, piletitulu läheb kiriku renoveerimisfondi. Antud kontserdiga täname ka neid häid inimesi, kes toetasid kiriku peatrepi renoveerimist.

 

Pühapäeval, 13. juunil

■ kell 11 Eesti meistrivõistlused rannamaadluses Valga Pedeli virgestusalal, Ramsi silla juures.  

kell 16 Liivimaa Noorteorkestri kontsert Valga kultuuri- ja huvialakeskuses.

 

NÄITUSED:

VALGAS

■ 11.06 kuni 31.07 Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuses loomeinimeste ühisnäitus.

■ 12.06 kell 11-20 ja 13.06 kell 10-19 Vabamu näitus "30 aastat vabadust ja vastutust" Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuses

■ Euroopa üks omanäolisemaid riigi jõustruktuure ühendav Valga sõjamuuseum oma militaar teemapargiga. Teemapark on avatud: N, R, L, P kl  9-17. Tegemist on omanäolisema militaarteemapargiga, mis keskendub kodaniku-kasvatusele, riigikaitse- ja siseturvalisuse teemadele.

■ Valga muuseum on avatud: K-L kl 11-18, P 10-15.

 11.-13. juunil Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuse esisel platsil "30 aastat vabadust ja vastutust"
20. augustil tähistame Eesti taasiseseisvumise 30. aastapäeva! Pidupäeva auks rändab Vabamu Valga sünnipäevale näitusega „Taasiseseisvunud Eesti: 30 aastat vabadust ja vastutust“. Tegemist on interaktiivse näitusega, mis jutustab lugusid meie riigist ning demokraatiast ja näitab, mida vabadus on meie jaoks tähendanud ning milliseid arenguid endaga kaasa toonud. Näitusega kaasneb programm ja arutelu, mida veab eest Väitlusselts.

 

Seoses Covid-19 piirangutega seonduvalt kõige täpsem kava www.valga.ee