Teater ja kontsert

Ott Lepland "Taevas puutub maad"

15.
juuli
kolmapäev
2020
Kell 19:00
Valga Jaani Kirik

Üks Eesti armastatumaid meeshääli, Ott Lepland, annab juulikuus autorikavaga „Taevas puutub maad“ üheksa heategevuslikku kirikukontserti üle terve Eesti. Varasemast loomingust mõtlikuma ja kammerlikuma kavaga soovib Ott soojendada kuulajate südameid ning pakkuda erilist muusikalist hingekosutust.

"Esimest korda esitasin enda soolokava "Taevas puutub maad" Eestimaa kirikutes 2015. aastal. Oli tunda ja näha, et inimestele läksid need kontserdid väga hinge ning etteasted pakkusid ka mulle enesele väga palju, teistmoodi, erilisi ja võimsaid emotsioone," räägib kontsertide tagamaadest Ott Lepland. "Mul on hea meel, et saan oma muusikaga ka head teha, lauldes nii kirikute toetuseks kui katsudes pakkuda inimestele neil kontsertidel palju hingestatud emotsioone ning anda võimalus võtta aeg maha oma igapäevastest argitoimetustest. Üheskoos publikuga saame Eesti kultuurielu ja maapiirkonnad uuesti elule äratada,“ sõnab muusik.

Kirikukontsertidel tuleb esitlusele Ott Leplandi autorilooming ning lisaks teiste armastatud Eesti autorite palad. Eriliselt pühakodade atmosfääri kohandatud soolokontsertide sarjaga kogutakse raha Tartu Maarja, Narva Aleksandri, Paldiski Nikolai ja Tõstamaa Maarja kirikute renoveerimise toetuseks.

„Igalt müüdud piletilt läheb 10% toimumiskoha kiriku toetuseks, 15 % aga Kirikufondile, millega kogutakse raha Eesti kirikute taastamiseks ning samuti tuge vajavatele inimestele hingehoiu pakkumiseks,“ rääkis Kirikufondi tegevjuht Katri Gailit. „Juba kaks aastat tegutsenud fondiga kasvatame raha pühakodade kui oluliste kultuuriväärtuste hoidmiseks. Lisaks mitmetele ühekordsetele suurannetustele on meil tekkinud hulk püsiannetajaid, kes väikeste igakuiste summadega õilsasse eesmärki panustavad. Eesti kirikud on armastatud kontsertpaikadeks, peame neid väärtustama ja hoidma ning Ott Leplandi kontsertkava sobib suurepäraselt just pühakojas ette kandmiseks ja nautimiseks.

Kirikufond kogub annetusi veebilehel: www.kirikufond.ee. Annetada saab ka lühinumbritel, helistades 900 0002 annetad 5 eurot, helistades 900 0003 annetad 10 eurot ja helistades 900 0004 annetad 25 eurot.

Kontserdid toimuvad:

08.07 kl 19 Otepää Maarja kirik 
09.07 kl 19 Paide Püha Risti kirik 
10.07 kl 19 Palamuse Püha Bartholomeuse kirik 
11.07 kl 18 Kärdla Püha Ristija Johannese kirik
15.07 kl 19 Valga Jaani kirik 
16.07 kl 19 Keila Miikaeli kirik
17.07 kl 19 Halliste Püha Anna kirik 
18.07 kl 18 Kambja kirik 
19.07 kl 18 Tõstamaa Maarja kirik 

Kontsertide piletihinnad algavad 15 eurost. Pileteid müüakse Piletilevis ja vabade kohtade olemasolul kirikutes kohapeal. Korraldajad paluvad publikult mõistvat suhtumist seoses avalike üritustele tänavu suveks kehtestatud reeglitega ning saabuda kontsertidele pisut varem, et kõik enesele sobivad kohad leiaksid.

Täpsem informatsioon:

Danel Pandre, The Full House Agency tegevjuht
danel@fullhouseagency.com
+3725022773
www.fullhouseagency.com

Katri Gailit, Kirikufondi tegevjuht

Tel: +372 513 8341, e-mail: katri.gailit@kirikufond.ee