Näitused

Kunstistuudio SUVI maalinäitus "Kultuuripealinn"

01.
september
kolmapäev
2021
kuni 23. oktoober
Valga Kultuuri- ja Huvialakeskus

Iga suvi on isesugune, jättes meisse ainulaadse jälje ja tunde. Nii on ka Kunstistuudi Suvi liikmed oma käekirjalt erinevad, andes oma töödega edasi unikaalse emotsiooni. Iga üksik omamoodi killuke, kuid siiski kokkukõlav harmoonia sünnib juhendaja Robert Suvi käe all.

Robert Suvi 1947

Robert Suvi on sündinud 8. juunil 1947. aastal Tartus. Esialgse kunstihariduse omandas ta aastatel 1962-1967 Tartu Kunstikoolis, õppides kunstnik-pedagoogi erialal. Hiljem, 1971-1976 õppis ta ERKI-s maalierialal, kus spetsialiseerus monumentaalmaalile.

Enne ERKI-sse õppima asumist töötas Suvi tehases Norma mänguasjade disainerina. Pärast ERKI lõpetamist jäi aga Kunstiinstituuti kümneks aastaks maalikateedri õppejõuks.

Hiljem on Robert Suvi tegutsenud õppejõuna Soomes Joensuu Kunstiakadeemias, Sisekaitseakadeemias ja Euroülikooli kujunduskunsti teaduskonnas. Lisaks on Suvi õpetanud ka Tallinna ja Tartu Kunstikoolis. 

Robert Suvi monumentaaltaieseid võib näha mitmel pool: ta on kujundanud Tallinna Magdaleena Haigla fuajee mosaiikpannoo, fresko Merivälja pansionaati jmt. Arvuka vitraažiloomingu näiteid võib leida Tallinna Telia peahoonest, Balti jaama restoranist, Tartu Lastehaigla polikliinikust ja mujalt. Vitraaže on Suvi teinud lisaks Eestile ka Ungarisse ja Soome.

Kaisi Vinogradov 1968

Kaisi on põline tartlane. Maalimine on talle meeldinud lapsepõlvest peale. On lõpetanud Tartu Kõrgema Kunstikooli 2009. aastal tekstiilikunsti erialal. Robert Suvi stuudios maalib alates  2014 aastast. On proovinud portselanimaali, akvarelli, vaibakudumist kangastelgedel.

Piret Jürgenson 1970

Kunstiõpinguid alustas 2007. a Tartu Rahvaülikoolis Priit Pajose juhendamisel. Alates 2008. aastast õppinud Robert Suvi käe all. Osalenud mitmetel näitustel alates 2008. aastast. Igapäevaelus on ettevõtja ja pereema.

Reet Heinla 1952

Maalimisega tegeleb 2005. aastast. On ennast täiendanud paljudel kursustel ja õppinud erinevaid maalimistehnikaid - akvarelli, pastelli ja õlimaali. 2009. aastast on jäänud truuks õlivärvidele, kuna nendega saab ennast kõige paremini väljendada.

Õlimaali õppis Tartu Rahvaülikoolis ja alates 2014. aastast  osaleb aktiivselt Robert Suvi juhendamisel tegutsevas kunstistuudios Suvi.

On lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli, ehitusökonoomia. Teinud elus mitu kannapööret -Ökonoomika direktorist  asutanud enda lillesalongi ja nüüd leidnud maalikunsti.

Irja Pärn 1971

On alates 2011 aastast olnud seotud Robert Suvi ateljeega ja täiendanud oma maalimisoskuseid Tartu Ülikoolis ning Tartu Rahvaülikooli erinevatel kursustel. Erialalt on lõpetanud Tartu Ülikooli majandusteaduskonna. Igapäevaselt  tegutseb finantsvaldkonnas.  

Imbi Traat 1950

Vanemteadur Tartu Ülikoolis - matemaatik-statistik. Õppejõud. Umea Ülikooli audoktor. Maalinud Robert Suvi kunstistuudios 10 aastat, korduvalt osalenud Aapo Puki maalikursustel, lühidalt maalinud Konrad Mäe ateljees Heldur Viirese juhendamisel. 

Elina Madal 1967

Lapsepõlves õppis Tartus Laste Kunstikoolis. Maalimist jätkanud Robert Suvi juhtimisel alates 2012. aasta sügisest. Kunstiga tegelemine innustas Elinat astuma kõrgemasse kunstikooli Pallas.

Maalimine võimaldab minna üle oma piiride ja ennast paremini tundma õppida. Maalimine sunnib oma mugavustsoonist välja astuma.

 

Lauri Mällo 1977

Ene Ustav 1947

Made Kulberg 1968

Aavo Kuusik 1949

Hillar Ehaste 1955