Kutuurikeskuse erinevatel sündmustel võidakse pildistada ja filmida.

Fotosid ja videosid võidakse salvestada ning avalikustada kultuurikeskuse kalendris eesmärgiga jagada teavet Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuses toimuvate sündmuste kohta.

Fotosid ja videosid võidakse kasutada Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuse reklaammaterjalide (plakatite, treilerite jms) koostamisel. 

"Ikka ja alati"  Rein Rannap

01.
oktoober
neljapäev
2020
Kell 19:00

Eesti Kontsert esitleb Rein Rannapi ainukordset ja suurejoonelist projekti „Ikka ja alati“.

Tegemist on multimeedia-etendusega, kus Rannap esitab oma uhiuusi, meditatiivseid klaveripalu; neile on lisatud elektrooniline muusika ja loodusvideod.

Nagu Rannapi looming alati, on needki palad kaunite, laululiste meloodiatega ning puhta, läbipaistva kooskõlaga. Kuid palade iseloom on varasemast erinev: nii looja kui esitajana püüdleb ta nüüd suurema rahu, lihtsuse ja selguse suunas.

Tegemist on uue, kuid maailmas juba väga levinud žanriga, mille nimetuse osas pole veel ühtset kokkulepet; seda on kutsustud näiteks uus-lihtsus, neo-klassika, new age, ambient,  cross over jne. Rannapile omaselt käsitleb ta sedagi stiili täiesti isikupäraselt.

Sama emotsiooni kannavad ka ekraanile projitseeritud loodusvideod, mis on filmitud ja kunstiliselt töödeldud tunnustatud režissöör Lemo (Laur-Leho Kaljumets) käe all. Kaamera ja eeskätt drooni abil üles võetud Eestimaa loodust näeme igas videos ühe pika kaadrina. Minimalistlik videopilt on üliaeglases muutumises, nagu oleks tegu liikuvate loodusmaalidega, luues oma eripärase vaatenurga.

Klaverikõlale lisatud elektroonilised helid on stuudios ette salvestatud. Kontserdil kõlavad need arvuti abil klaveriga sünkroonselt, kostudes vaikselt ja diskreetselt, kuid lisades siiski kontserdi helipildile vaheldust, põnevaid kõlavärve ja ruumilist sügavust.

Kontsertideks on sama kavaga valmimas heliplaat ja noodikogumik, mida näiteks muusikaõppureil on võimalik endale kontserdil soetada.

Osta pilet: